For de som bor i hovedstaden, finnes det et rikelig tilbud når det kommer til italiensk mat. Det er mange italienske restauranter, og de aller fleste leverer mat av ypperste kvalitet. Her har vi samlet noen av de aller beste, som absolutt er verdt turen og regningen – om du bor i byen, eller kun er på besøk!

Trattoria Popolare

Trattoria Popolare er en umåtelig populær restaurant nederst på Grunerløkka. Om sommeren har denne restauranten en uteservering med fantastiske solforhold, og selv om den grenser mot bilveien, er det alltid fullt. Ellers består restauranten av to etasjer. Første etasje har ekte bistro-stil, mens det er litt «finere» i andre etasje. Du kan velge mellom dagens fire-retter, eller bestille fritt fra menyen. Her byr de på himmelske pastaretter, samt dagens kjøtt og fisk. En ting er i alle fall sikkert: uansett hva du velger, så kommer det til å smake godt!

Villa Paradiso

Villa Paradiso gikk fra å være den mest populære pizza-restauranten på Løkka til en liten mini-kjede som du nå finner flere steder i byen. Men en ting har de til felles: alle serverer pizza av beste sort! Villa Paradiso har spesialisert seg på pizza med litt tykkere bunn, altså den man finner i Napoli. I tillegg til pizza byr de også på noen småretter, men det er pizzaen som er den virkelig helten her! Det kan lønne seg å bestille bord, men det kan også være mulig med drop-in – det er bare å prøve! Og hvis det ikke er ledig, kan du vente i baren med en italiensk aperitiff i hånden.

Skur 33

Den som fortsatt ikke har vært innom Skur 33, har en god opplevelse i vente. Spesielt om man tar turen hit på sommerhalvåret. Man har kanskje Oslos fineste utsikt, og man ser rett mot Aker Brygge. Her får man fantastisk sjømatpasta, men også deilige pizzaer. Men for alle del, ikke glem pistasjisen – den er verdt turen i seg selv! Det koster noen kroner på Skru 33, men det er absolutt verdt det.

Gutta på Haugen

Når du har lyst til å lage italiensk mat selv, trenger du de aller beste ingrediensene du kan oppdrive. Og de finner de hos Gutta på Haugen, enten i Mathallen eller på St. Hanshaugen. Om det er snakk om pasta, oster, kjøtt eller sauser – så har de det her! Kvalitetsingredienser koster selvsagt litt mer enn det man kjøper i vanlig dagligvare, men det er absolutt verdt pengene – da det også smaker så mye bedre! I Mathallen finnes det dessuten også flere andre steder, som selger italienske råvarer.

Det kan også være verdt å nevne at både Trattoria Popolare og Villa Paradiso har sine egne utsalgssteder hvor de selger fersk pasta og pizzadeig.