Italia er en fantastisk matby, det kan vi alle enes om. Men hvor i Italia burde man dra for å smake på den aller beste maten som landet har å by på? Napoli, Roma og Sicilia er tre gode valg – som du skal få mer informasjon om her.

Napoli

Byen Napoli er i hovedsak kjent for to ting: mafia og pizza. Og her skal vi selvsagt fokusere på sistnevnte. Pizzaen i Napoli har litt tykkere bunn enn andre steder i Italia, og er derfor kjent verden over. Det blir sagt at Napoli er pizzaens fødeby, så for alle som har dette som livsrett, bør man besøke Napoli minimum én gang i livet.

Det er mange som har forsøkt å kåre det aller beste pizzabakeri i Napoli, men i en by med så mange muligheter er det vanskelig å lande opp på en eneste favoritt. Istedenfor anbefales det at du smaker på mange ulike pizzaer, og heller gjør opp din egen mening. Og husk: det er lov å ha flere favoritter!

Roma

I Roma finnes det utallige fortausrestauranter som oser romantikk, ja – man finner disse på hvert eneste lille torg i den magiske hovedstaden. Det er nesten umulig å spise dårlig når man er på ferie i Roma, selv om det finnes noen turistfeller – akkurat som i andre storbyer rundt omkring i verden.

Når du er i Roma bør du smake på alt som det italienske kjøkkenet har å tilby, fra fersk mozzarella til herlige pastaretter og rykende fersk pizza. Roma ligger også nære kysten, og kan by på masse god sjømat. Her er det virkelig bare å slå seg løs!

Man kan heller ikke ta en tur til Roma uten å smake på fantastisk gelato, og her finner du virkelig alle slags smaker – så kanskje du burde velge noe annet enn sjokolade? Spesielt mango-isen er god, men også pistasj er et nydelig valg. Hvis du ikke vil velge noe helt annet da – som hvitløk?

Sicilia

Visste du at Sicilia faktisk er Middelhavets største øy? I tillegg er det en ettertraktet matdestinasjon, som hvert år mottar matinteresserte for hele verden. Folk valfarter hit for å smake på retter som ricotta og zucchiniblomster, for det er er virkelig de gode råvarene som står i fokus på denne øya. De lokale liker å lage klassisk husmannskost, og man burde smake på dette minst én gang på turne.

Sicilia er også kjent for vin, og er en av pionerene innenfor naturvin-sjangeren. Her får man fantastisk vulkansk vin, som virkelig smaker av det lokale jordsmonnet – og vulkanen Etna. Lokal vin er alltid best til den lokale maten, og er med på å heve smaksopplevelsen enda ett hakk. Det sier du vel ikke nei takk til, eller hva?!