Man kan knapt skru på TVen uten å se et italiensk matprogram, bla i et matmagasin uten å få en unik oppskrift på pasta, eller være på Instagram uten å få en pizza i feeden sin. Det italienske kjøkkenet er umåtelig populært, og popkulturen er full av referanser til den italienske maten. Det samme er mediene, som aldri går tomme for matstoff fra Italia.

Men det er ikke kun mediene som bruker italiensk mat for alt det er verdt. Visste du at det finnes spilleautomater med italienske matsymboler? Du kan sjekke ut noen av disse hos Unibet Norge, og du kan forvente å finne symboler som spagetti og kjøttboller.

Lady og Landstrykeren

Apropos spagetti og kjøttboller, denne retten har blitt det ultimate symbolet på kjærlighet – og blir referert til i ulike medier nesten daglig. Dette er en referanse fra Disney-filmen Lady og Landstrykeren, en fantastisk fortelling som alle burde få med seg – hvis man ikke har det allerede. Det er en rørende historie for alle aldersgrupper, og den går aldri av moten. Den er like populær i dag som da den kom ut første gang.

Men det er ikke kun i denne filmen at italiensk mat tar stor plass. Husker du filmatisering av boken Eat, Pray, Love? I denne filmen besøker hovedpersonen, Julia Roberts, Roma – og lærer seg å lage italiensk mat. Dette er noe veldig mange drømmer om, og et tema for utallige filmer.

Men også TV-serier har kastet seg på den italienske matbølgen, og alle husker vel Joey i Friends – og hvor glad han var i både pizza og lasagne? Han hadde italienske foreldre, så kanskje det ikke var så rart! En annen TV-serie som trykket italiensk mat til sitt bryst, var Alle elsker Raymond.

Lett tilgjengelige oppskrifter

I dagens samfunn trenger man ikke lenger å kjøpe kokebøker, for alle slags oppskrifter ligger fritt tilgjengelig på nett. Det er bare å besøke en matblogg eller en dagsavis, så kan du søke opp den oppskriften du ønsker deg. Dette betyr at det italienske kjøkkenet har blitt veldig lett tilgjengelig, da alle de fantastiske matrettene kun er et lite søk unna.

Men det er ikke kun oppskrifter mediene skriver om. De kan for eksempel fortelle at den britiske kokken Jamie Oliver har måttet stenge alle sine Jamie’s Italian-restauranter fordi de har gått konkurs. De kan også gi de informasjon om de beste vinene fra Italia, slik at du ikke går på et dårlig kjøp, eller gi deg reisetips til neste tur.

Alt i alt står det mye om Italia og italiensk mat i norske medier, og det er en god grunn til det. Nordmenn rett og slett elsker Italia og italiensk mat – så enkelt er det faktisk! Er du ikke enig?