Viva Italia! Her i Norge er vi svært glade i italiensk mat, om det er fredagspizza eller lasagne på en helt vanlig onsdag – blir det aldri feil å inkludere italienske klassikere i en ukesmeny. Her har vi samlet tre av de mest populære rettene for Italia, som smaker himmelsk godt alle sammen. Så da er det bare å sette i gang!

Pasta – i ulike former

Det er så sykt mye rart man kan lage med pasta – fra lasagne til gresskarfylte ravioli og sjømatspagetti. Likevel er det spagetti og kjøttboller som er den mest kjente italienske pizzaretten, mye takket være den populære Disney-filmen Lady og Landstrykeren. Men én ting er i alle fall sikkert, og det er at det finnes en pastarett for alle. Man kan også lage pastaretter til alle slags situasjoner, med enkle ingredienser på en vanlig hverdag – eller litt dyrere råvarer når man skal ha finere lag.

Alle elsker pizza!

Det er ikke mange mennesker i verden som ikke liker pizza, og det gjelder spesielt i Norge. Og pizza kan være så mye mer enn den frosne varianten man får fra frysen. Det aller beste er å lage pizza selv, da får man nemlig akkurat de toppingene man liker. Det lønner seg likevel å huske på at dronningen av all pizza er Margerita, som kun har tomatsaus og mozarellaost. Noen ganger er det enkle det beste, og dette gjelder spesielt godt for pizza. Men det er selvsagt også lov å eksperimentere, enten det er med en hvit base eller eksklusive råvarer – som trøffel eller løyrom. Kun fantasien setter grenser for hva man kan gjøre med en pizza.

Risotto smelter hjerter

En annen italiensk rett som er en fryd for gangen, er en silkemyk risotto. Og et lite tips her, er at man aldri kan få nok smør eller parmesanost. Det smaker også godt med asparges eller gresskar, men også her kan du prøve deg frem

Å lage italiensk mat er enklere enn hva man kanskje tror, og det viktigste er å bruke ingredienser av topp kvalitet. Dette gjelder spesielt ferske råvarer, men gjelder også tørkede varer som pasta og urter. Det er noen essensielle ingredienser som man alltid burde ha i skapet og disse inkluderer spagetti og tomater på boks.

Så da er det bare å komme i gang med den italienske matlagingen – blir det pizza, pasta eller risotto til middag i kveld? Og du, husk at du kan lage italiensk mat flere ganger i uka!